Miten peliteollisuus on muuttunut

Välillä yritysmarkkinoinnin ammattilainenkin vaihtaa vapaalle. Yksi hyvistä vapaa-ajan harrastuksista on pelaaminen. Olipa kyseessä sitten tietokone- tai konsolipelaaminen, pelimaailmaan uppoutuminen nollaa aivot raskaan työpäivän jälkeen tehokkaasti.

Peliteollisuus on jatkuvassa muutoksessa, sillä ala on innovatiivinen ja kehittyy koko ajan. Globaalit pelimarkkinat sanelevat trendit ja kannattavuuden ja kilpailu pelaajista ja näkyvyydestä on kovaa. Pelialustat ja -teknologiat ovat muutoksessa ja alalla pärjätäkseen tulee olla nopea. Pelien digitaalinen jakelumahdollisuus on tuonut menestyksen peliteollisuudessa myös suomalaisten pelistudioiden saataville. Innovatiivisia ja luovia näkemyksiä arvostetaan alalla, ja usein indie-pelit nousevatkin alan kovimpien harrastajien suosioon, jos ne onnistuvat tekemään vaikutuksen vaativaan yleisöön.

Mobiilipelaaminen on tuonut pelit jokaisen älypuhelinta käyttävän taskuun ja tehnyt pelaamisesta arkipäivää – pelata voi lääkärin odotusaulassa, työmatkalla tai vaikkapa aamulla hampaita pestessä. Mobiilisovelluspelit ovat jokaisen saatavilla ja tarjoavat siten jokaiselle pääsyn pelaamisen jännittävään maailmaan.

E-gaming, eli elektronisten pelien ammattimainen pelaaminen on tullut jäädäkseen. E-pelaaminen on ammattiurheilua, jossa liikkuvat sponsori- ja voittosummat ovat huimia. E-pelaamiseen vaaditaan asiantuntemuksella koottu laitteisto, joka toimii optimaalisesti pelitilanteessa eikä petä kilpailijaa hädän hetkellä. Keskusyksikön, näytön ja komponenttien lisäksi tarvitaan pelaamista varten suunniteltu hiiri, ergonominen pelituoli ja pelikuulokkeet.

Olit sitten harrastajapelaaja tai ammattilainen, pelatessa tulee pitää huolta nesteytyksestä ja ravinnosta. Peleihin on helppo uppoutua ja monesti harrastajien kesken vitsaillaankin ruokavalion koostuvan energiajuomista ja pikaruuasta. Pelatessa kannattaa kuitenkin muistaa juoda vettä ja syödä pieniä välipaloja, esimerkiksi hedelmä tai proteiinipatukka. Pelaamista kannattaa tauottaa ja käydä välillä happihyppelyllä, jolloin aivot saavat taas uutta virtaa.