Onnistuneen työmatkan resepti

Työmatkalle lähteminen tuntuu välillä lähes lomalta ja välillä taas tekisi mieli jättää koko matka tekemättä. Voit kuitenkin yrittää itse vaikuttaa siihen, miten reissu sujuu. Olen b2b-markkinointia tehdessäni käynyt paljon erilaisilla työmatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Erilaisia koulutuksia, kokouksia, tiimipäiviä, messuja ja muita työhön liittyviä tapahtumia järjestetään ympäri Suomea ja maailmaa ja niihin osallistuminen on usein tärkeä osa verkostoitumista ja työkokemusta ja sen kartuttamista. Siksi on tärkeää oppia tekemään työmatkasta itselle mieluinen reissu, sillä niiltä tarttuu aina mukaan tärkeitä kokemuksia ja kontakteja.

Toisinaan kouluttaja tai asiakas maksaa ja valitsee majoituksesi. Jos kuitenkin voit itse valita, missä yövyt, on sinulla paljon vaihtoehtoja. Moni majoitus helsinki tarjoaa upeat puitteet yhden tai useamman yön vierailulle. Saat hotelliyöstäkin paljon irti, kun suhtaudut siihen lomamatkana, johon kuuluu hotelliaamiainen, pehmeät lakanat ja spa- tai saunaosasto.

Kun takana on pitkä koulutuspäivä ja väsymys on jo kova, älä silti jää hotellihuoneeseen vain makaamaan. Nauti kuppi espressoa aulabaarissa ja lähde tutustumaan kaupunkiin. Vaikka olisit vieraillut kyseisessä kohteessa jo usein, voit aina kulkea avoimin mielin ja liikkua kaupungissa turistina: olisiko tuo uusi galleria vierailun arvoinen ja kannattaisiko tuossa jazz-baarissa piipahtaa?

Ruoka on tietenkin aina elämys, joka kohottaa arkea. Kutsu kollegat tai uudet, messuilla tekemäsi tuttavuudet mukaan ja nauttikaa illallinen kaupungin upeimmassa ravintolassa. Samalla kun vietätte mukavaa iltaa herkullisen ruuan merkeissä, saatte verkostoiduttua ja vaihdettua tärkeitä kokemuksia.

Nämä ovat tapoja, joilla olen itse saanut enemmä irti työmatkoista. Tärkeintä on tarttua tilaisuuteen kuin tilaisuuteen ja nähdä maisemanvaihdos mahdollisuutena sen sijaan, että suhtautuisi siihen pakollisena pahana.