Yrittäjän työvälineet

Yrittäjyys lähtee yrittäjästä itsestään, ja yrittäjän kannattaa siis pitää huolta omasta jaksamisestaan ja luovuudestaan arjen keskellä. On kuitenkin pitkä lista erilaisia, arkea helpottavia työvälineitä, joita yrittäjän on hyvä omistaa, jotta bisnekset sujuisivat paremmin. Tässä blogipostauksessa tarjoan katsauksen niihin työvälineisiin, joita itse olen kokenut tarvitsevani yrittäjänä.

Toimiva elektroniikka on kaiken a ja o. Vaikka toimialasi olisi kivirouhimo tai jokin muu hyvin konkreettinen toimiala, tarvitaan vähintään tietokone, nettiyhteys ja puhelin, jotta bisnes pyörii. Markkinoinnista suurin osa tapahtuu nykyään sosiaalisessa mediassa, verkkosivuja pitää pystyä päivittämään tietokoneen kautta nopeasti ja tehokkaasti ja on hyvä voida luottaa siihen, että nettiyhteys pelittää, oli tilanne mikä tahansa.

Laadukkaat järjestelmäkamerat toimistolle on asia, johon kannattaa panostaa. Liian usein tulee tilanteeseen, josta olisi hyvä saada kuva vaikkapa yrityksen sosiaalisen median sisällöntuotokseksi tai sitten edustuskelpoista materiaalia nettisivuille tai messukäyttöön. Siksi käsillä kannattaa pitää laadukas järjestelmäkamera tai pari ja opettaa työntekijäsi käyttämään niitä matalallakin kynnyksellä. Jos todella lähdet panostamaan yrityksen kameravälineisiin, kannattaa samalla hankkia myös kuvausvalo, jonka avulla valaiset toimiston tai tehtaan pimeätkin nurkat.

Tämä saattaa yllättää sinut: väitän, että paperinen kalenteri toimii yrittäjän arjessa tärkeänä työvälineenä. Toki sähköinen kalenteri on hyvä olla myös olemassa, sillä sen saa usein synkronoitua asiakkaiden tai muiden tärkeiden tahojen kanssa yhteisten tapaamisaikojen löytämiseksi. Paperinen kalenteri kuitenkin antaa tiettyä konkreettisuuden tuntua, jota ei sähköisestä kalenterista saa: deadlinet ovat huomattavasti lähempänä, kun sivumäärä niihin laskee viikko viikolta. Tutkimusten mukaan kynällä paperille tehdyt merkinnät myös jäävät mieleen paremmin kuin sähköiset muistiinpanot ja tätä ajatusta kannattaa hyödyntää.