Markkinoi omaa osaamistasi paremmin

Nykypäivän sosiaalisessa maailmassa oman osaamisen markkinointi on yhä tärkeämmässä roolissa. Oman osaamisen markkinointi on taito, joka kannattaa valjastaa, koska nykypäivän työkaluilla ei enää riitä, että tulostaa nipun omia papereita koulutuksesta ja osaamisesta valmiiksi vaan omaa osaamista pitää osata myös markkinoida eri kanavissa sekä eri tavoin, jotta muut ymmärtävät, mitä todellisuudessa osaa.

Avainsana on osaaminen. Meillä monilla on kertynyt työuran aikana monenlaista osaamista ja myös monet osaamiset, jotka ennen olivat tärkeitä ovat nykyään arkipäivää. Tällaisia ovat esimerkiksi office ohjelmistojen käyttö. Osaamisen esilletuomisessa on tärkeää löytää omasta urasta ja osaamisesta ne keskeiset asiat, joissa on todella taitava. Näiden asioiden korostaminen on tärkeää.

Oma osaaminen voi olla myös toisille vaikeaa ymmärtää, jos sitä kuvaa pelkästään työtehtävien nimillä. Siksi on hyvä, jos alkaa summaamaan omaa osaamista ja kertomaan käytännössä, mitä se tarkoittaa. Tämä voi tarkoittaa vaikka johtaja kokemuksen omaaville tarvetta kertoa omasta empatia kyvystä tai keskustelutaidoista. Koodaajalle voi olla tärkeää kertoa taidosta ratkaista ongelmia. On hyvä jos pystyy tuomaan oman osaamisen konkreettiseksi, silloin myös muut tajuavat sinun todelliset kyvyt.

Osaamisesta kannattaa myös rakentaa kuvaus, jossa kerrotaan ensisijaisista osaamista ja mitkä ovat vahvimpina hallussa. Muitakin osaamisia kannattaa listata ja kertoa, miten niitä hyödyntää pääosaamisten kanssa. Lisäksi osaamisesta voi tuoda esiin onnistumisia projekteissa tai työtehtävissä. Ne kertovat paljon siitä, mitä on saanut aikaiseksi työuran aikana.

Oman osaamisen markkinoinnin kehittämiseen on hyvä keino käydä kuuntelemassa menestyneiden henkilöiden seminaareja. Majoitu tässä ja lähde kuuntelemaan tapahtumia paikan päälle, jotta voit saada inspiraatiota siihen, miten kasvatat omaa markkinointiprofiiliasi. Monesti toiset osaavat tuoda osaamisen paremmin esille ja toisilta voi hakea inspiraatiota siihen, miten itseään markkinoi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.