Puhdas toimisto mahdollistaa tehokkaan työnteon

On tutkittu ja tieteellisesti todistettu, että puhdas ympäristö parantaa työssä onnistumista ja työn mielekkyyttä. Kun työpöytä ja toimisto on puhdas eivätkä tavarat ole sikin sokin, voi työhön keskittyä paremmin häiriöttä. Toisille toimistoille on palkattu siivooja mutta usein pienemmät toimistot siivotaan työntekijöiden voimin. Tästä artikkelista löydät vinkkejä siihen, miten toimiston siivouksesta voidaan pitää yhdessä huolta.

Tärkeintä on aloittaa huolellisella suunnittelulla. Pitäkää aiheesta palaveri, jonka aikana käytte läpi kaikki siivoamiseen liittyvät yksityiskohdat. Ennen palaveria voi koota ajatuksia jo ennakkoon, jolloin jokainen saa hieman aikaa miettiä omia ajatuksiaan. Työyhteisöstä löytyy varmasti useita erilaisia siivoajia, joten kompromisseja tullaan varmasti tekemään. Palaverin lopputuloksena tulisi kuitenkin syntyä aikataulu, josta käy ilmi sekä viikko- että kuukausitasolla tehtävät siivoustoimenpiteet.

Viikkotasolla olisi hyvä imuroida toimiston tilat, siivota vessa ja toimiston keittiö. Jääkaapista tulee viikottain siivota pois vanhat eväät ja heittää surutta pois sellaiset, joiden omistaja ei ole tiedossa. Laadukkaat pölynimurit innostuvat siivoamaan paremmin kuin ikivanhat, joten sellaisen hankkiminen voi lisätä motivaatiota siivousta kohtaan. Vessan siivous on monen inhokkityö. Vessan perussiivous ja -puhdistus on kuitenkin nopea ja tehokas pikatoimenpide, jossa ei tarvitse käyttää aikaa muutamaa minuuttia pidempään. Tässäkin hyvät siivousvälineet ovat kaikki kaikessa.

Kuukausitasolla on hyvä käydä läpi laajempia kokonaisuuksia. Keittiön kaappien siivous ja järjestely, mappikaapin läpikäynti tai eteisen löytötavaralaatikon organisointi kuuluvat kuukausitasolla tehtäviin siivoustöihin. Lattioiden pesu voidaan suorittaa kuukausitasolla silloin, kun tilassa kuljetaan kengät jalassa.

Jos siivous tuntuu vieraalta, yksi hyvä tapa on tilata ammattisiistijä kouluttamaan henkilökunta. Ammattisiistijän työ on nopeaa ja taloudellista, josta on hyvä ottaa oppia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *