Paul Arpikari

B2B Marketin tarina

Olen unelmoinut jo kesästä 2015 lähtien yrittäjyydestä, ja sen mukanaan tuomasta vuoristoradasta. Ajatus B2Bmarket.fi perustamisesta on juurtunut minuun viimeisen 12 vuoden aikana myynnin ja myyntijohdon tehtävissä B2B -puolella.

Todellinen kimmoke syntyi kuitenkin hankkiessani liiketoiminnan palveluita syksyllä 2017 ensimmäistä yritystäni varten. Omassa mielessäni nämä olivat helppoja rutiinitehtäviä, mutta toisin kävi; yhteydenottolomakkeet, puhelinsoitot, kilpailutukset ja ennen kaikkea turhat myyntiedustajien tapaamiset ryöstivät tuntitolkulla aikaa siltä varsinaiselta työltä, mitä olisi pitänyt olla tekemässä.

Olen pienten lasten isä, ja tuohon aikaan työskentelin vielä palkkatöissäkin, joten aikaa ei todellakaan ollut liikaa. Markkinapaikkamaailmaa jonkin verran nähneenä aloin miettimään, että tämä yrityksiltä ostaminen on pakko pystyä tekemään jotenkin helpommin, nopeammin ja läpinäkyvämmin, jotta voisin viettää aikaa enemmän perheeni ja ystävieni kanssa ja saada samalla työtehtävät huolella hoidetuiksi.

Niinpä joululomalla levättyäni mielessäni alkoivat pyöriä erilaiset konseptit ja liiketoimintamallit siitä, miten tämä pitäisi tehdä niin, että kaikki hyötyisivät. "Mitä minä kaipaisin helppoon B2B -kaupankäyntiin, jotta voisin keskittyä tekemään omaa bisnestäni?" oli ohjenuorani. Tämän lisäksi ajattelin, että olisi kiva jos ostoprosessista jäisi vielä sellainen fiilis, että ei maksanut liikaa. Tästä lähti muodostumaan ajatus B2Bmarket.fi -palvelusta.

Idea otti lisää tuulta alleen, kun rupesin miettimään nousevaa yrittäjyyden trendiä sekä markkinapaikan toista puolta eli palveluitaan myyviä yrityksiä. Lähes kaikkien yrityksien ikuisuusongelma on nimittäin uusasiakashankinta.

Nämä ajatukset vaivasivat minua niin paljon, että niille oli tehtävä jotakin. Koin, että voisin auttaa muitakin yrittäjiä siinä samalla ja tehdä paikallisesta kaupankäynnistä tehokkaampaa.

Siksi B2Bmarket.fi perustettiin.

Me B2B Marketilla uskomme yrittäjyyteen, laatuun, helppouteen sekä paikallisuuteen kun puhutaan yritysten välisestä kaupankäynnistä. Näiden arvojen päälle on myös B2Bmarket.fi - puhtaasti netissä toimiva liiketoimintapalveluiden markkinapaikka - on rakennettu.

Espoossa 3.12.2018
Paul Arpikari, yrittäjä
B2Bmarket.fi

Katso tästä manifesti yrittäjyyden ja helpomman kaupankäynnin puolesta:


Klikkaa kaupoille tai tuo yrityksesi mukaan!

B2Bmarket.fi on liiketoimintapalveluiden markkinapaikka, jossa kohtaavat suomalaiset pk-yritykset, olet sitten myyjä tai ostaja. Sen tehtävä on säästää kaikkien bisnestä tekevien aikaa olennaiseen, kun kaikki tarvitsemasi liiketoiminnan palvelut löytyvät kätevästi saman domainin alta.Voit vertailla palveluntarjoajia ja saat käsityksen hintatasosta nopeasti.

Ostamaan pääset saman tien.

Lue Yrittäjät -lehden haastattelu täältä!