Paul Arpikari

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi B2B Market on perustettu?

B2B Market -palvelu on perustettu, jotta suomalaiset palveluita myyvät, kuten myös näiltä ostavat yritykset, voisivat käydä kauppaa tehokkaammin digitalisoimalla osan B2B kaupankäynnistä. Säästetyllä ajalla voit vaikka tehdä työsi tehokkaammin tai mennä kotiin soittamaan saksofonia.


Mikä on B2Bmarket.fi lisäarvo nykyiseen yritysten väliseen kaupankäyntiin?

B2Bmarket.fi palvelulla on montakin lisäarvoa tuovaa elementtiä. Ensinnäkin digitalisoimalla yrityksien välistä kaupankäyntiä tärkein syntyvä hyöty tulee ajansäästöstä sekä helppouden tunteesta. Näin yrityksillä jää enemmän aikaa omien hommiensa tekemiseen. Lisäksi sisäinen kommunikaatiokanava, arvostelut sekä tähdillä että sanallisesti, taloustiedot sekä tulevat referenssivideot luovat luotettavuutta kaupankäyntihetkeen.

Kauppiaalle on rakennettu oma myyntinäkymä palveluun, joka auttaa havainnoimaan kaupakäynnin arvon sekä sen vaikkapa jakutumisen alueellisesti tai palveluittain. Digitaalisen markkinapaikan avulla esimerkiksi Itä-Suomessa toimivan yrittäjän on helpompi myydä palveluitaan Länsi-Suomessa olevalle ostajalle kuin suhailla edes takaisin autolla.


Onko minun yritykseni sopiva myymään tuotteita tai palveluita B2Bmarket.fi -palvelussa?

Mikäli myyt jotain sellaista palvelua, jonka voi laittaa joko Markkinointi & Luova, Ohjelmointi & Digi, Koulutus & Kehitys tai Talous & Hallinto kategorioiden alle ja sille on valmiiksi olemassa kysyntää, on B2Bmarket.fi/kauppias oikea paikka mennä laittamaan hakemus sisään. B2B Market Oy pidättää oikeuden päättää sopivuudesta palveluun sopivuudesta.

Jos et ole varma, sopiiko myymäsi palvelu B2Bmarket.fi:hin, niin voit ehdottaa meille myös uusia kategorioita perustettavaksi.

Yrityksesi tulee kuitenkin olla Suomessa toimiva yritys, jolla on y-tunnus.


Minulla ei ole y-tunnusta, mutta haluaisin silti myyjäksi?

B2B Market tekee yhteistyötä OP Kevytyrittäjän kanssa. OP Kevytyrittäjä palvelusta saat Y-tunnuksen veloituksetta ja sinusta tulee toiminimiyrittäjä, jonka jälkeen voit aloittaa kauppiaana myös B2B Marketissa.

Lue lisää OP Kevytyrittäjä palvelusta täältä.


Minkälainen hinnoittelu B2B Marketilla on palvelussaan?

Jos haluat alkaa myymään liiketoiminnan palveluitasi B2Bmarket.fi -palvelussa, sinun ei tarvitse maksaa mitään, kunhan teet profiilisi kuntoon ja alat myymään. Liiketoimintamme perustuu myydystä tuotteesta jaettuun komissioon suhteessa 80 % myyjälle ja 20 % meille. Palvelussa on kuitenkin minimilaskutus 100 eur + alv. / myyty tuote.


Veloitetaanko komissio 20 % aina kaikista kaupoista hamaan tappiin asti?

Ei. Emme ole niin julmia. Tämä komissio maksetaan vain sivuston kautta tapahtuneesta kaupasta ja myyjän vastuulla on sitten toimittaa asiakkaalleen niin hyvää palvelua, että hän ostaa lisää.


Miksi minä ostaisin B2Bmarket.fi -palvelun kautta?

Yrityksillä on palvelussa alennettuja tuotteita tai sellaisia kokonaisuuksia, mitä et muualta saa. Lisäksi kaupankäyntisi nopeutuu ja helpottuu huomattavasti tehdessäsi hankinnat palvelun kautta. Säästetyn ajan voit käyttää vaikka perheen tai ystäviesi kanssa. Ole hyvä.


Hoitaako B2B Market logistiikan minun, (ostaja) ja yrityksen välillä?

Ei. B2Bmarket.fi on vain brändi ja alusta. Lainvoimainen asiakassuhde syntyy sinun ja myyvän yrityksen välillä, joka toimittaa sinulle ostamasi palvelun.


Mikä on palvelussa oleva viestikanava (Lähetä viesti)?

Viestikanavan tarkoitus on helpottaa ostajien ja myyjien välistä kommunikaatiota kauppoihin liittyen. Ostajat voivat kysyä tarkempia asioita palvelusta tai lähettää vaikka logon myyjälle palvelun hankittuaan. Myyjä puolestaan pystyy vaistailemaan tätä kautta tehokkaasti useiden myyjien kysymyksiin ja vastaanottamaan materiaaleja, mikäli palvelutuotteen lopputuote sellaisia vaatii.


Tämähän on mahtava juttu, miten voin auttaa teitä?

Voit auttaa meitä aloittamalla myymisen tai ostamisen, liittymällä tiimiimme (katso Avoimet työpaikat tai lähetä avoin hakemus) tai kertomalla kaverille, yrittäjälle tai serkullesi meistä. Kiitos!


B2Bmarket.fi tiimi