Viestintäliiga, Taloustiedot, B2B Market

Viestintäliiga
Taloustiedot
Tilikauden liikevaihto
(tuhatta euroa)
Tilikauden tulos
(tuhatta euroa)
Liikevaihto (tuhatta euroa)
Liikevaihdon muutos
Tulos (tuhatta euroa)
Liikevoitto
Henkilöstö
Yritystiedot

Viestintäliigan tarina alkoi tietyllä tapaa talvella 2012 erään kaupunkilehden toimituksessa. Tuolloin Osku Valtonen ja Juhani Koskinen paiskasivat ensimmäisen kerran kättä yhteisen työharjoittelujakson merkeissä. Kahden kujakollin välille löytyi nopeasti yhteinen sävel; Juhani kirjoitti artikkelit ja Osku viimeisteli jutut kuvillaan.

”Pojat” saivat aika nopeasti melko vapaat kädet juttujen suhteen ja päätyivätkin juttukeikoillaan mm. tutkimaan turkulaista yökerhoelämää sekä sushille Miss Suomi -perintöprinsessan kanssa.

Tämän jälkeen Oskun tie vei HC TPS Turku Oy:n palvelukseen, jossa hän toimi community managerina vuosina 2014-2016. Työnkuvan keskiössä oli TPS-yhteisön kokonaisvaltainen hallinta ja mielenkiintoisen sekä monimuotoisen sisällön tuottaminen. Yhteisö kasvoi ja oli hyvin sitoutunutta.

Juhani on tehnyt päivätyönsä Whitestone-digitoimiston leivissä copywriterina ja samalla vastannut TUTO Hockey Oy:n kokonaisvaltaisesta viestinnästä sekä todella erottuvan mediasisällön tuottamisesta. Mestis-joukkue TUTOn viestintä on paininut jo muutaman vuoden ajan Suomi-urheilun raskaassa sarjassa; monella Liiga-seurallakaan ei viestintä ole yhtä hyvin hoidettua kuin mitä TUTOlla on.

Petteri Poukka astui mukaan tarinaan noin vuosi Oskun ja Juhanin kohtaamisen jälkeen. Juhani ja Petteri tutustuivat toisiinsa kirjoittaessaan sydänverellään intohimoisia tarinoita samalle urheilusivustolle.

Osku ja Petteri kohtasivat samoihin aikoihin turkulaisen kuntosalin pukuhuoneessa, kun Petteri halusi kertoa tulevalle liikekumppanilleen kehut hyvästä ja koskettavasta kolumnista. Sosiaalisessa mediassa tämä tapahtuma olisi tarkoittanut ”Tykkää”-napin klikkaamista.

Tuo tapahtuma kuvaa Petteriä mainiosti. Nuori tamperelaistunut nokialainen haluaa tuottaa kanssaihmisilleen hyvää mieltä ja on tuota sanomaa saanut levitettyä sosiaalisessa mediassa mainiosti jo vuosien ajan.

Palapelissä alkoivat palaset loksahdella kohdilleen. Juhani ja Osku miettivät useampaan kertaan oman yrityksen perustamista, mutta parin vuoden mietinnän ja keskustelun tulos oli aina sama: jotain jäi puuttumaan. Petteri haluttiin mukaan, mutta tarvittiin joku timantinkova tekijä johtamaan orkesteria.

Twitterin puolella koko kolmikko oli seurannut kauluspaitoihin verhoutuvaa raumalaislähtöistä, mutta ihan hyvää jätkää, Iiro Junnilaa. Kun Iiron nimi ensimmäisen kerran nostettiin samaan pöytään tulevan yrityksen toimitusjohtajan tehtävien kanssa, maailma kirkastui. Tässähän se puuttuva palanen olisi!

Vielä piti toki kertoa Iirolle ja Petterille, että heidän varalleen olisi nyt vähän isompaa suunnitelmaa.

Suunnitelmassa kirkkaana tavoitteena on olla Suomen paras sosiaaliseen mediaan suuntautunut viestintätoimisto.

Toimitusehdot
Palautusehdot